Gå til innholdet
Innholdet av plantevernmiddelrester i matvarer er lavt

Innholdet av plantevernmiddelrester i matvarer er lavt

KSL 31.10.2022

Del denne siden

Overvåkingsprogrammet til Mattilsynet bekrefter særlig den gode situasjonen vi har for produksjonen av frukt og grønnsaker i Norge

Innholdet av plantevernmiddelrester i mat på det norske markedet er lavt. Det er flest funn av plantevernmiddelrester i mat som importeres fra land utenfor Europa, viser Mattilsynets overvåkings- og kartleggingsprogram.

Mat dyrket i Norge inneholder gjennomgående færre plantevernmiddelrester enn produkter fra andre land. 68 prosent av prøvene av norske produkter var helt uten funn av plantevernmiddelrester. Til sammenligning var 35 prosent av prøvene fra resten av EU/EØS uten funn, og 30 prosent av prøvene fra resten av verden.

Relaterte artikler

KSL 16. Mars 2023
Uoppmerksomhet og «skal bare» er hovedårsaker til ulykker i landbruket

Landbruket har en av høy frekvens på ulykker og arbeidsrelaterte dødsfall. Ulykkene varierer etter en rekke faktorer, for eksempel størrelsen på gården, type avling, dyrehold og arbeidsmetoder som brukes. Dette viser den store HMS-kartleggingen som ble gjennomført i fjor.

KSL 22. Februar 2023
Tid for eksternrevisjon?

Det kan være lurt å legge KSL-revisoren til i din KSL når du skal ha eksternrevisjon. Da kan KSL-revisoren forberede seg bedre og dere vil begge spare tid.

KSL 24. Januar 2023
Sikkert hjem - trygg arbeidsplass!

Gården er både arbeidsplass for bonden og hjem for familien. I en travel hverdag er det viktig å unngå skader og ulykker. Da er KSL Trygg et viktig hjelpemiddel.