Gå til innholdet
Nær nullvisjonen for husdyrbranner

Nær nullvisjonen for husdyrbranner

KSL 29.10.2021

Foto: Leif Arne Holme
Del denne siden

Hittil i år er det bare registrert én husdyrbrann i landbruket, og det er aldri registrert så få branner i driftsbygninger som første halvår 2021.

Den positive utviklingen har nå vart siden 2014 da det ble tatt i bruk brannforebyggende el-kontroll for landbruksbygg og varmesøkende kamera. Landbrukets brannvernkomité vil gi honnør til bøndene for god innsats, og oppfordrer til å fortsette det gode arbeidet.

Første halvår 2021 ble det registrert 37 branner i driftsbygninger med skade for over 100 000 kr. Hittil i år er det kun registrert én brann der dyreliv har gått tapt, og i dette tilfellet omkom 100 fasaner. Arnestedet var sikringsskapet, som er en hovedutfordring for branner i landbruket.

Les statistikk og mer på nettsiden til Landbrukets Brannvernkomité


Har du prøvd KSL Trygg?

Gjennomfører du el-kontroll med KSL Trygg vil rapporten knyttes direkte til din egenrevisjon. Sjekk ut KSL Trygg

 

Relaterte artikler

KSL 21. September 2022
Nyansatt veterinær på plass

Solveig Bugge Sveri er ansatt som ny fagsjef veterinær i Stiftelsen Norsk Mat og KSL.

KSL 10. August 2022
Søk om strømstøtte nå

Har du en aktiv produksjon i jordbruks- og veksthusnæringen, eller foretak som driver vanning av jordbruksareal, kan du nå registrere deg for å få strømstøtte hos Landbruksdirektoratet.

iStock-1148911628
KSL 29. Juni 2022
Varslinger fra KSL

Kvalitetssystem i landbruket - KSL - sender ut flere varslinger via sms og epost til produsentene når frister nærmer seg. Her er en oversikt.