Gå til innholdet
Oppdatert KSL-standard

Oppdatert KSL-standard

KSL Skrevet av Mads Opsahl den 13.10.2021

Del denne siden

KSL-standarden er nå revidert i tråd med innspill fra våre forskjellige faggrupper og oppdatert i forhold til regelverket.

Den største endringen ble allerede gjort i juli. Det er nå en sjekkliste generelt for fjørfe og videre er det oppdelt i sjekklister for de forskjellige produksjonene. Det er også gjort en tilsvarende endring på drøvtyggere. 

En annen nyhet i KSL er “Skriftlig rutine på røring og utpumping av blautgjødsel (storfe)”. Les mer

KSL-systemet oppsummerer over 2000 sider med offentlige lover og forskrifter og arbeidet med å holde KSL-standarden oppdatert skjer kontinuerlig gjennom året.

Sjekk ut sjekklistene - Bokmål og Nynorsk 

 

Egenrevisjon og dine sjekklister

Alt du søker produksjonstilskudd på kommer i sjekklistene i din egenrevisjon. Har du f.eks søkt om produksjonstilskudd for 8 høner så legges sjekkliste fjørfe til din egenrevisjon. 

Om da disse hønene er tenkt som “hobbyhøner” og ikke skal innom noen varemottaker, kan du selv logge deg inn med BankID og fjerne denne produksjonen. 

Innlogging med BankID  brukes om du skal slette og legge til en produksjon i sjekklistene dine. 

Hvorfor bruke BankID?

Ved å opprette personlig bruker og logge inn med  BankID får du full tilgang på alle funksjonene i KSL. Med gammel innlogging med produsentnummer kan du ikke f.eks endre produksjonene dine.  
Ved å opprette personlig bruker og logge inn med BankID får du fulle rettigheter og tilgang på alle funksjonen i KSL.

Relaterte artikler

KSL 8. November 2021
Som å bli tatt ut til VM i bærekraft

Kvalitetssystem i landbruket - KSL scorer høyt i det globale verifikasjonssystemet på bærekraft hos SAI Platform og havner på sølvnivå.

KSL 29. Oktober 2021
Nær nullvisjonen for husdyrbranner

Hittil i år er det bare registrert én husdyrbrann i landbruket, og det er aldri registrert så få branner i driftsbygninger som første halvår 2021.

iStock-1148911628
KSL 26. Oktober 2021
Varslinger fra KSL

Er du blant de som ikke har fått SMS-varsel to uker før frist, og har fått et SMS eller brev om at du er over frist? I så fall er det fortsatt tid til å gjennomføre egenrevisjonen din før det iverksettes trekk.