Gå til innholdet

Kvalitetssikring for bonde, industri og forbruker.

Slik gjør du egenrevisjonen

På denne siden finner du tips, hjelp og opplæring i KSL og egenrevisjon for bonde.

KSL - Standard

KSL-standarden består av flere sjekklister og veiledere, som skal brukes i egenrevisjonen på gården. Den er bygd opp med utgangspunkt i lover og forskrifter og er et nyttig verktøy for gjennomgang av gårdens drift.

Fagområder

Her har vi samlet fagstoff, linker og nyttig informasjon for deg som ønsker mer innsikt på de forskjellige sjekklistene og fagområdene.

Er du ny bonde?

Hva er KSL?

Er du ny bonde? Her er noen tips.

Prøv KSL-demo

Har du ikke prøvd KSL før? Nå kan du teste og lære deg KSL i en ny demoversjon.

Her kan du teste KSL i en demoversjon

KSL og Nyt Norge

KSL og Nyt Norge - viktig for bonden

Nyt Norge er det offisielle opprinnelsesmerket for norsk mat og drikke. Nyt Norge gjør det enkelt for forbrukerne å velge norske matprodukter i butikken. Og for å få Nyt Norge på et produkt kreves det av KSL er på plass. 

Med KSL og Nyt Norge kan vi fortelle forbrukeren tydelig at råvarene er norske, at bonden har fulgt strenge norske regler og kan dokumentere det og at maten er produsert og pakket i Norge.

Om KSL

Kvalitetssystem i landbruket (KSL) er bondens eget verktøy for internkontroll og kvalitetssikring. Gjennom KSL kan bonden enkelt sjekke at drifta er i tråd med norske lover, forskrifter og krav fra næringa. Følges KSL kan råvarene sendes videre med trygghet fra bonde, via varemottaker, industri, dagligvare og helt fram til forbrukeren.

Alt starter hos bonden!
Revidering av bransjeavtalen for kjøtt

- Dette har vært et felles løft for hele kjøttbransjen og nå blir avtalen enda bedre, sier Nina Sundqvist, administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat.

Ingen Nyt Norge uten KSL - les mer
Hva gjør en KSL-revisor?

Hver dag er det rundt 20 gårdsbruk i Norge som får besøk av en KSL-revisor. Det er over 40 KSL-revisorer i Norge, og de er fordelt over hele landet. Men hva gjør de og hvordan arbeider de? Og hva har det med Nyt Norge å gjøre?

Les mer