Gå til innholdet

Kvalitetssikring for bonde, industri og forbruker.

Har du sjekket ut KSL Trygg?

Slik gjør du egenrevisjonen

I 2020 ble KSL oppdatert med ny design og ny innlogging. Den oppdaterte versjonen vil ha mer tilpassede tjenester og gi bedre informasjon til brukere av systemet. På denne siden finner du tips, hjelp og opplæring i KSL og egenrevisjon for bonde.

KSL - Standard

KSL-standarden består av flere sjekklister og veiledere, som skal brukes i egenrevisjonen på gården. Den er bygd opp med utgangspunkt i lover og forskrifter og er et nyttig verktøy for gjennomgang av gårdens drift.

Fagområder

Her har vi samlet fagstoff, linker og nyttig informasjon for deg som ønsker mer innsikt på de forskjellige sjekklistene og fagområdene.

KSL og Nyt Norge

Verdien av Nyt Norge-merket for deg som bonde

Nyt Norge er det offisielle informasjonsmerket for norsk mat og drikke. Merkeordningen skal gjøre det enkelt for forbrukerne å velge norske matprodukter i butikken.

Norsk mat er trygg mat. Norge har svært god dyrehelse og friske planter. Vi har et variert landbruk over hele landet. Næringsmiddelindustrien basert på norske råvarere er en av de største fastlandsindustriene i landet. Tilsammen jobber nesten 100.000 mennesker tilknyttet norsk mat. 

Om KSL

Kvalitetssystem i landbruket (KSL) er bondens eget verktøy for internkontroll og kvalitetssikring. Gjennom KSL kan bonden enkelt sjekke at drifta er i tråd med norske lover, forskrifter og krav fra næringa. Følges KSL kan råvarene sendes videre med trygghet fra bonde, via varemottaker, industri, dagligvare og helt fram til forbrukeren.

Alt starter hos bonden!
Revidering av bransjeavtalen for kjøtt

- Dette har vært et felles løft for hele kjøttbransjen og nå blir avtalen enda bedre, sier Nina Sundqvist, administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat.

Ingen Nyt Norge uten KSL - les mer
Hva gjør en KSL-revisor?

Hver dag er det rundt 20 gårdsbruk i Norge som får besøk av en KSL-revisor. Det er rundt 60 KSL-revisorer i Norge, og de er fordelt over hele landet. Men hva gjør de og hvordan arbeider de?

Les mer

Artikler fra Nyt Norge

Nyt Norge 5. Mai 2021
- Forbrukerne vil ha norsk matproduksjon!

– Forbrukerne velger norsk fordi de vil ha et levende landbruk, norske arbeidsplasser og lys i husene, sier Stiftelsen Norsk Mats direktør Nina Sundqvist.​ Nye tall viser at rekordmange forbrukere ser etter Nyt Norge-merket i butikken.

Nyt Norge 23. April 2020
Nyt Norge gjør det enkelt å velge norsk mat

Det er mange gode grunner til at vi skal velge norsk mat i handlekurven. Her er noen av de vi mener er viktigst

Nyt Norge 5. Mai 2021
Sau? Ja, takk!

Norsk lammekjøtt er i verdensklasse, men endelig snakkes det mer om sau. Hvorfor spiser vi ikke mer av den? Og smaker vi egentlig forskjell på kjøtt fra lam og sau?