Gå til innholdet
Matmerk blir Stiftelsen Norsk Mat

Matmerk blir Stiftelsen Norsk Mat

KSL Nyt Norge 27.1.2021

Del denne siden

Stiftelsen Norsk Mat skifter navn til Stiftelsen Norsk Mat. Navneendringen vil være på plass i løpet av første kvartal 2021

- Stiftelsen Norsk Mat er et stadig viktigere verktøy for å fremme konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Å merke mat er kun et verktøy opp mot stiftelsens funksjon som er å få folk til å velge norsk mat. Vi har landet på et organisasjonsnavn som er tydelig på de oppgavene stiftelsen har, og i tråd med en ambisiøs faglig diskusjon tilknyttet ny strategi, sier styreleder Håkon Mageli.

Nesten oppsiktsvekkende
- Stiftelsen Norsk Mat er simpelthen et råbra navn. Forbrukertesten viser at 31 prosent flere av forbrukerne forstår hva en stiftelse som heter Norsk Mat skal gjøre, enn stiftelsen Stiftelsen Norsk Mat gjør. Det er nesten oppsiktsvekkende. Vi liker jo å være tydelige, sier adm. dir Nina Sundqvist.

- Vi får et solid utgangspunkt for å fortsette arbeidet med å få folk til å velge norsk mat gjennom de tre anerkjente merkeordningene vi har ansvaret for. I bunn for det hele har vi også ansvaret for et felles kvalitetssystem i landbruket som er utviklet til å være et enda bedre verktøy for internkontroll hos bonden og som dermed gir bedre trygghet for råvarene inn i norsk matindustri.

I sum gir dette norsk mat noen solide konkurransefortrinn, avslutter Nina Sundqvist.

Ny nettsider og ny logo på materiell og i våre ulike kommunikasjonskanaler vil fases inn frem mot påske. Les mer her: www.stiftelsennorskmat.no

Relaterte artikler

KSL 5. Juni 2021
KSL og svineproduksjon

Siden Brennpunkt-reportasjen for to år siden er det satt i gang en rekke tiltak i svinenæringa. Det er jobbet med forbedring gjennom dokumentasjon, holdninger og kompetansen til bønder og andre som steller dyra. Men etter saken på NRK denne helga ser vi at det fremdeles er en lang vei å gå.

KSL 2. Juni 2021
Utenlandsk arbeidskraft

Skal du ha utenlandsk arbeidskraft i sommer? Her har vi samlet noe informasjon om hva du som arbeidsgiver må ha på plass.

Slangespreder slepeslange husdyrgjødsel
KSL 14. Mai 2021
Krav til gjødslingsplan

Alle landbruksforetak som søker om produksjonstilskudd, skal som hovedregel ha en årlig gjødslingsplan. Men vet du hva kravene er?