Som arbeidsgiver har du ansvaret for smittevern og at drift skjer i samsvar med gjeldende lover og regelverk.
Mattilsynet har sammen med andre myndigheter laget en veileder med råd og informasjon om godt smittevern til norske produsenter av frukt, bær, grønnsaker og potet for å hindre spredning av koronaviruset (SARS-CoV-19). Veilederen skal bidra til at
- dine arbeidstakere holder seg friske
- du opprettholder matproduksjonen
- maten du produserer er trygg
Alle som på en eller annen måte er involvert i norsk grøntproduksjon vil finne relevant stoff i veilederen. Veilederen er ikke rettslig bindende. Hvis du er i tvil om rådene, er det helsemyndighetenes smittevernregler som gjelder.
Relaterte artikler
Søk om strømstøtte nå
Har du en aktiv produksjon i jordbruks- og veksthusnæringen, eller foretak som driver vanning av jordbruksareal, kan du nå registrere deg for å få strømstøtte hos Landbruksdirektoratet.

Varslinger fra KSL
Kvalitetssystem i landbruket - KSL - sender ut flere varslinger via sms og epost til produsentene når frister nærmer seg. Her er en oversikt.
Nullvisjon for dødsulykker i landbruket
Jordbrukssektoren er en farlig arbeidsplass og i 2021 mistet fem personer livet i arbeidsulykker i jordbruket.