Gå til innholdet
Foto: Cylinder Bringebær

Smittevernveileder for grøntproduksjon

KSL 7.5.2021

Del denne siden

Som arbeidsgiver har du ansvaret for smittevern og at drift skjer i samsvar med gjeldende lover og regelverk.

Mattilsynet har sammen med andre myndigheter laget en veileder med råd og informasjon om godt smittevern til norske produsenter av frukt, bær, grønnsaker og potet for å hindre spredning av koronaviruset (SARS-CoV-19). Veilederen skal bidra til at

  • dine arbeidstakere holder seg friske
  • du opprettholder matproduksjonen
  • maten du produserer er trygg

Alle som på en eller annen måte er involvert i norsk grøntproduksjon vil finne relevant stoff i veilederen. Veilederen er ikke rettslig bindende. Hvis du er i tvil om rådene, er det helsemyndighetenes smittevernregler som gjelder.

Last ned veilederen og les mer hos Mattilsynet.

Relaterte artikler

KSL 20. September 2021
Tid for jordprøver

Høsten er tida for jordprøver og du fikser jobben enkelt selv. Jordprøvene gir deg god oversikt på næringsstatusen i jorda. Tar du jordprøver ofte, kan du følge utviklingen av næringstatusen i jorda.

KSL 1. September 2021
Er du ny bonde? Sjekk ut mentorordninga.

Norsk Landbruksrådgiving kjører nå i gang med en ny runde med mentorordninga. De søker både etter ferske bønder som trenger råd og veiledning og erfarne bønder som kan være mentorer.

KSL 4. August 2021
Kornsesongen er i gang

Korn er en bærebjelke i den norske matproduksjonen. Om lag 85 prosent av kornet benyttes som dyrefôr, resten som matkorn.