Gå til innholdet

Slik sjekker du KSL-status for dine leverandører

6.7.2021

Del denne siden

Her følger en enkel brukerveiledning for varemottakere om innlogging, hvordan sjekke KSL-status for sine leverandører og hvordan du legger til nye leverandører

1. Innlogginginnloggingsbildet

 


For å logge inn første gangen må du ha en personlig bruker som er knyttet til det foretaket du jobber for. Dersom du har en bruker fra tidligere KSL-løsning, vil du kunne logge på med e-post (og evt. velge «Glemt passord» for å få satt et nytt passord). Når du er logget inn, så må du første gangen be Stiftelsen Norsk Mat om å koble det til rett foretak.

Send mail til ksl@norskmat.no med navn på din bruker og organisasjonsnummer.

Dersom du står som «eier» av foretaket i Brønnøysundregisteret eller tidligere er tilknyttet foretaket, så vil du se dette så snart du har logget inn.


Innloggingsside: https://minside.ksl.no/login

Når du er logget inn med din bruker, så må du knyttes til ditt foretak. Dette kan gjøres av administrator for ditt foretak eller Stiftelsen Norsk Mat (epost til ksl@norskmat.no ).


2. KSL-status

Når du er logget inn vil du se de leverandørene som er registrert på ditt foretak. Her kan du sjekke KSL-status, se dato for siste egenrevisjon og revisjon i tillegg til å ha tilgang til siste revisjonsrapport.

KSL er ok og vises med grønn farge hvis produsenten:

 • gjør egenrevisjon hver 12. måned (dvs. besvare alle sjekklister for sin produksjon hvor Stiftelsen Norsk Mat oppdaterer sjekklister ref. forskrifter, avtaler m.m.)
 • tar imot KSL-revisor og lukker eventuelle avvik innen gitte frister. 

Forklaring av skjermbilde

varemottaker5

 

 

 

 1. Her kan du søke etter dine produsenter/leverandører. Bruk helst organisasjonsnummer eller produsentnummer (10 siffer).
 2. Du kan søke i dine produsenter eller om du ønsker å finne nye, så huker du av for «vis alle aktive produsenter» og det søkes da i alle produsentnumre i Landbruksregisteret.
 3. Det er også mulig å filtrere på status for dine produsenter.
 4. I tabellen finner du all informasjon om produsentene:
 5. Dato for sist revidert (eksternrevisjon)
 6. Status for avvik (dvs. om det er åpne avvik der fristen er passert)
 7. Dato for siste egenrevisjon.
 8. KSL-status her er den produsenten ser ved innlogging på sin egen side og er ikke den som brukes til avregning da den gjelder på eksakte datoer for passerte frister.
 9. KSL-kjøtt/korn/melk/grønt er basert på de bransjeavtaler som er signert med bransjene, Dette er den KSL-status som skal brukes i avregning/oppgjør. Her er det lagt inn et visst antall dager i buffer etter at frist for avvik eller egenrevisjon er passert. I tillegg er det tatt hensyn til bransjeavtalene der enkelte sjekklistepunkter ikke er med i avtalen enda. Er du i tvil, så bruk «KSL-grønt» da denne inneholder all informasjon som produsenten forholder seg til.
 10. Under knappen «Handling» kan du åpne hver enkelt produsent og ha tilgang til mer informasjon, blant annet siste revisjonsrapport og kommunikasjonslogg med varsler som Stiftelsen Norsk Mat sender ut til produsenter 2 uker før frister og etter at frister er passert.
 11. All informasjon kan eksporteres til CSV (og behandles videre i bl.a. Excel).
 12. Her kan du velge hvilke kolonner som skal vises. et tips er å kun vise aktuell status for din bransje.

 


3. Slik legger du til flere produsenter/leverandører

Søk opp produsentnummer eller organisasjonsnummer, mens det samtidig er merket av for «Vis alle aktive produsenter». Du vil da får opp alle produsenter uten informasjon sammen med en knapp: «Legg til».

Trykk på denne og du vil da får du mulighet til å legge til produsent som «din produsent» og velge produksjonskode dvs. hvilke varer du kjøper fra denne produsenten - se bilde nedenfor.

varemottaker6